VECKANS NYHET

Distansarbete – det här ska du tänka på

I ljuset av coronavirusets spridning är det många arbetsgivare som låter sina anställda jobba på distans. Med hjälp av mobiltelefoner, bärbara datorer och trådlösa nätverk kan det mesta numera utföras utanför arbetsplatsen. 

Det finns många fördelar med distansarbete, men som arbetsgivare måste du känna till samt ta ställning till vilka regler som ska gälla vid arbete utanför arbetsplatsen. Vad ska till exempel gälla i fråga om IT-säkerhet, tillgänglighet, arbetsmiljö och ansvar? I vissa fall kan frågor om distansarbete regleras i kollektivavtal, men i huvudsak är det upp till dig som arbetsgivare att bestämma vad som ska gälla. 

Ta del av våra mallar policy för distansarbete och överenskommelse om distansarbete för att ta ställning till vad som ska gälla på din arbetsplats. I veckans fråga kan du läsa mer om vad du behöver tänka på vid distansarbete och vilka mallar som kan underlätta i ditt arbete.


VECKANS FRÅGA

Vad ska man tänka på vid distansarbete?

Som arbetsgivare finns det många frågor att ta ställning till när medarbetarna ska jobba på distans. Det mest grundläggande är att upprätta en policy för distansarbete, men det finns annat som också behöver ses över. Här nedan följer några frågor som behöver ses över/regleras.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >