VECKANS NYHET

Cyberattackerna ökar – har du skyddat ditt företag?

Visste du att cirka 80 procent av de europeiska företagen drabbades av någon form av cyberattack under år 2017? Trenden är dessvärre ökande, och cyberbrottsligheten är därför något som alla organisationer numera måste förhålla sig till och hantera. 

Det är lätt hänt att drabbas av cyberattacker. Inte sällan sker det genom att en medarbetare klickar på en annons eller en bilaga, vilket leder till att skadlig programvara kommer in i företagets IT-miljö. Arbetet med cybersäkerhet är omfattande och behöver ske i många led. Vi har många mallar, bland annat avseende Förberedande analys, Incidenthantering, Kontinuitetsplanering och Policydokument.

Arbetet med cybersäkerhet hänger nära samman med skydd av personuppgifter, dvs. säkerställande av att GDPR efterlevs. Säkerhetsaspekterna har en framträdande roll i dataskyddsförordningen, och säkerhet är en fråga som de flesta företag behöver se över. Ta del av våra mallar om säkerhet och GDPR här


VECKANS KRÖNIKA

Cybersäkerhet – så här kan du arbeta

När ett företags informationstillgångar har läckt är det av stor betydelse att agera snabbt. I tider när sociala medier och ständig uppkoppling är företagets agerande de närmaste timmarna efter läckan avgörande för företagets renommé. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi nya mallar inom bland annat arbetsrätt och IT. Klicka nedan för att se vilka mallar som nyligen har publicerats på vår hemsida. 

LÄS MER >