Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Samtalsunderlag lönesamtal 2017

Information om mall

Id: 2662

Typ: Word-mall

Omfattning: 5 sidor

Pris: 380 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Lönesamtalsunderlag
En dokumentmall för Microsoft Word
Pris 380 kr
Lönesamtalsunderlag

Samtalsunderlag lönesamtal 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig som chef med ett samtalsunderlag och anteckningsunderlag för lönesamtal med en medarbetare.

Lönesamtalsunderlaget är uppdelat i distinkta delar och för varje del får du hjälp med möjliga frågeställningar samt kortfattad information om vad du som chef bör tänka på kring just den delen av samtalet.

Lönesamtal är ett uppföljande och framåtsyftande samtal mellan chef och medarbetare om lön och motprestation. Punkter att ta upp kan vara t.ex. medarbetarens mål och resultat, medarbetar- och lönekriterier och förväntningar på samtalet.

Mallen har 5 sidor (ID #2662)

När ska jag använda mallen?

När ni ska ha lönesamtal med en anställd och vill ha ett samtals- och anteckningsunderlag. Den här mallen gör lönesamtalet smidigare.

Vad ska jag tänka på?

Lönesamtal är till för att följa upp den anställdes prestationer och diskutera framtida lön och insatser. Ni tar exempelvis upp medarbetarens mål och resultat, medarbetar- och lönekriterier och förväntningar på samtalet.

Ett lönesamtal är en dialog mellan den lönesättande chefen och medarbetaren, där man meddelar den nya lönen och ger bakgrund och motiv till beslutet. Chefen ska motivera sin bedömning och berätta vad som förväntas av arbetstagaren. Chefen ska också berätta vad som krävs för att lönen ska höjas. För den anställde är lönesamtalet en möjlighet att beskriva, värdera och ge sin syn på de egna arbetsinsatserna.

  • Fundera över om lönesamtalet även ska vara ett utvecklingssamtal. Om de olika samtalen sker samtidigt är det viktigt att gå igenom förutsättningar och mål för arbetet innan lönen diskuteras. Om ni tvärtom genomför samtalen vid olika tillfällen bör utvecklingssamtalet ske före lönesamtalet.
  • Planera tidpunkter för lönesamtal. Om det finns ett kollektivavtal är det ofta det som styr när lönerna ses över. Se till att ha ett lönesamtal med varje medarbetare innan den nya lönen sätts. Ha också ett samtal när medarbetaren får nya arbetsuppgifter eller om ett vikariat går över till fast anställning.
  • Strukturera upp samtalen. Använd DokuMeramallen till höger som underlag.
  • Boka tid och plats. Avsätt ordentligt med tid för ett lönesamtal och låt medarbetaren förbereda sig ordentligt. Stäng av alla störande telefoner och liknande.
  • Som chef måste du själv förbereda dig för samtalet. Gå igenom medarbetarens arbetsuppgifter, nuvarande lön och löneutveckling, och hur personen i fråga har utvecklats sedan senaste lönesättningen. Glöm inte att ge medarbetaren information om företagets lönepolicy.
  • Var tydlig! Tveka inte att delge din syn på hur medarbetaren har uppfyllt krav och kriterier för lönesättningen. Ju tydligare du är desto enklare är det för medarbetaren att förstå vad som krävs för en viss lön.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft WordChecklista lönepolicy 2017 380 kr
En dokumentmall för Microsoft WordChecklista lönesamtal 2017 380 kr
En dokumentmall för Microsoft WordChecklista lönesättning 2017 520 kr
En dokumentmall för Microsoft WordInbjudan lönesamtal 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordLönepolicy 2017 380 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelLönerevisionsunderlag 2017 520 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelMedarbetar- och lönekriterier 2017 520 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.