Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Likviditetsbudget direkt metod tvåårig 2017

Information om mall

Id: 1437

Typ: Excel-mall

Omfattning: 9 sidor

Pris: 625 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Likviditetsbudget
En dokumentmall för Microsoft Excel
Pris 625 kr
Likviditetsbudget

Likviditetsbudget direkt metod tvåårig 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att ställa upp en tvåårig likviditetsbudget, även kallad kassaflödesbudget.

En likviditetsbudget visar företagets likviditet under budgetperioden, alltså om pengarna kommer att räcka för att täcka periodens utbetalningar, och hjälper företaget att planera kommande inbetalningar och utbetalningar. Likviditetsbudgeten bygger på förväntade in- och utbetalningar under perioden och bör upprättas med korta intervall, gärna månadsvis för att undvika obehagliga överraskningar. Med hjälp av likviditetsbudgeten kan företaget t.ex. bygga upp en buffert, så att pengar finns för att täcka en kommande stor utbetalning.

Likviditetsbudgeten är upprättad enligt s.k. direkt metod. Du anger vilka inbetalningar och utbetalningar som är aktuella för varje månad och kan sedan följa företagets likvida medel över 24 månader. Inbetalningar anges positivt och utbetalningar anges med minustecken framför sig.

Mallen har 9 sidor (ID #1437)

När ska jag använda mallen?

En likviditetsbudget visar hur mycket likvida medel (pengar) som förmodas finnas i företaget under en viss period. Genom att veta det kan ni säkerställa att företaget alltid har tillräckligt med pengar för att betala skulder.

Vad ska jag tänka på?

Likviditetsbudgeten visar företagets likviditet under budgetperioden, det vill säga om pengarna kommer att räcka för att täcka periodens utbetalningar. Den hjälper också företaget att planera kommande in- och utbetalningar. Ett smart företag följer upp sin likviditetsbudget ofta för att undvika obehagliga överraskningar. Om ni från början känner till stora utbetalningar kan ni genom budgeten bygga upp en buffert som ser till att det finns pengar vid rätt tillfällen.

Med likvida medel menas: Kontanter i företagets kassa och företagets bankkonto, checkkonto och plusgirokonto.

Om era leverantörer vill ha betalt tidigare än ni får in pengar har ni bekymmer. Men har ni gjort en likviditetsbudget kan ni undvika detta.

För att tydliggöra visar vi ett exempel; Filippa är grossist och köper in böcker för 50 000 kronor som ska betalas om 30 dagar. Två veckor senare säljer hon böckerna för 200 000 kronor till en bokhandel som får 30 dagars kredit. Filippa måste alltså betala 50 000 kronor till leverantören två veckor innan hon får pengar från bokhandeln. Om hon har gjort en likviditetsbudget har hon förutsett glappet, och lösningen på problemet kan till exempel bli två veckors extra kredit från leverantören eller ett tillfälligt banklån (om det nu inte finns pengar i kassan eller på banken).

  • Likviditetsbudgeten sträcker sig ofta över ett år, men gör gärna sammanställningar per månad. Merparten av posterna anges inklusive moms men det finns undantag, exempelvis skatt, arbetsgivaravgifter, ränta och försäkringar.
  • Använd bara de konton ni behöver. Var så noggranna som möjligt, en bra likviditetsbudget kan skilja ett stabilt företag från ett företag nära ruinens brant.
  • Likviditetsbudgeten till höger är upprättad enligt så kallad direkt metod. Ni anger vilka inbetalningar och utbetalningar som är aktuella för varje månad och kan sedan följa företagets likvida medel över 24 månader.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft ExcelAktivitetsbidragsbudget 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordEkonomihandbok 2017 1970 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelFasta kostnader 2017 380 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelLikviditetsprognos 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelPersonalkostnadsbudget tvåårig 2017 625 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelResultatbudget tvåårig
kostnadsslagsindelad 2017
625 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelResultatsimulering totalanalys 2017 325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.