Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Investeringskalkyl 2016

Information om mall

Id: 2636

Typ: Excel-mall

Omfattning: 6 sidor

Pris: 625 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Investeringskalkyl
En dokumentmall för Microsoft Excel
Pris 625 kr
Investeringskalkyl

Investeringskalkyl 2016

Denna mall från DokuMera hjälper dig att upprätta en investeringskalkyl för en investering med en förväntad ekonomisk livslängd på upp till 15 år. Resultatet av kalkylen presenteras enligt kapitalvärdemetoden och återbetalningsmetoden.

Du erhåller resultatet i ett s.k. beslutsunderlag, komplett med beskrivning av den aktuella investeringen och antaganden kring betalningarna under investeringens ekonomiska livslängd.

Mallen har 6 sidor (ID #2636)

När ska jag använda mallen?

Om ni vill ta reda på om en planerad investering är lönsam eller inte. En investeringskalkyl beräknar de förmodade ekonomiska konsekvenserna av investeringen. Ni kan också använda investeringskalkylen till att bedöma vilket av flera investeringsalternativ som är mest lönsamt.

Vad ska jag tänka på?

Ett företag investerar för att öka eller behålla sin kapacitet. Investeringen ska bidra till att lönsamheten ökar, och den får ofta ekonomiska konsekvenser under era år. Därför är det viktigt att känna till vilka konsekvenser en investering kommer att ge. Dels krävs kapital vid själva investeringstillfället, och dels måste företaget kalkylera med in- och utbetalningar samt eventuellt restvärde på investeringen. Utifrån dessa kriterier gäller det att komma fram till om investeringen är lönsam.

Företaget kan investera i alltifrån personal till miljö, men här behandlar DokuMera anläggningstillgångar såsom inventarier, maskiner och lokaler.

  • Beskriv investeringen så noga som möjligt. Använd förklaringar alla förstår.
  • Ange investeringens förmodade livslängd (förmodad lönsamhetsperiod), kalkylränta (avkastningskrav på investerat kapital), vilken grundinvestering ni gör och restvärdet (investeringens antagna värde i slutet av den livslängden).
  • Under inbetalningar anger du inkomster från kunder och liknande, och under utbetalningar samlas löner, råvaror och andra utgifter.
  • DokuMeras smarta mall räknar ut viktiga data som ni vill få fram, till exempel kapitalvärde, kapitalvärdekvot och återbetalningstider. Om ni inte har gjort en investeringskalkyl tidigare är det bra att anlita en expert.
  • Den som skriver dokumentet behöver inte nödvändigtvis ta beslut om investeringar. Därför är det bra om ni ger vettiga kommentarer och övrig information kring investeringen för att underlätta beslut.

Mallen till höger upprättar en kalkyl för investering med en förväntad livslängd på upp till 15 år. Resultatet presenteras enligt kapitalvärdemetoden (nuvärdesberäknar alla in- och utbetalningar med hjälp av kalkylräntan) och återbetalningsmetoden (beräknar återbetalningstiden, kallas även pay-off-metoden). Resultaten redovisas med en beskrivning av den aktuella investeringen och antaganden kring betalningarna under investeringens ekonomiska livslängd.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft ExcelDu Pont-analys totalt kapital 2016 730 kr
En dokumentmall för Microsoft WordEkonomihandbok 2016 1970 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelNyckeltalsrapport Ekonomi 2016 870 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelResultatsimulering bidragsanalys 2016 325 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelResultatsimulering totalanalys 2016 325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

Information om årsuppdatering

Vid årsskiftet kommer denna mall att uppdateras till 2017 års version. Du som köpt mallen finner senaste version tillgänglig för nedladdning på ditt konto under hela licensperioden.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2016 DokuMera AB.