Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Hyresavtal - Uthyrning av lokal i andra hand 2017

Information om mall

Id: 3541

Typ: Word-mall

Omfattning: 2 sidor

Pris: 325 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Hyresavtal
En dokumentmall för Microsoft Word
Pris 325 kr
Hyresavtal

Hyresavtal - Uthyrning av lokal i andra hand 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att upprätta ett hyresavtal angående uthyrning av lokal i andra hand. Ett hyresavtal måste inte vara skriftligt men ur bevissynpunkt är ett skriftligt hyresavtal att rekommendera.

Vid uthyrning av lokal i andra hand finns det några viktiga punkter att beakta. Först och främst måste man i de flesta fall få godkännande från fastighetsägaren. Hyr man endast ut en del av en lokal gäller inte denna regel. Om ett hyresavtal löper över längre tid än nio månader är det viktigt att avtala bort det indirekta besittningsskyddet. Om ett avtal om avstående av besittningsskydd upprättas innan nio månader gått måste detta godkännas av hyresnämnden.

Det är den hyresgäst som har tecknat hyresavtal med fastighetsägaren som är ansvarig för den lokal som avtalet gäller. Förstahandshyresgästen är därigenom skyldig för de skador som kan uppstå i lokalen, även om dessa skador orsakats av den som hyr lokalen i andra hand.

Ett hyresavtal för andrahandsuthyrning av en lokal får inte löpa på samma tid som originalkontraktet, då det måste finnas tid för den som hyr ut att säga upp andrahandshyresgästen om de själva blir uppsagda.

Snabbinstruktion för Hyresavtal - Uthyrning av lokal i andra hand 2017

Mallen har 2 sidor (ID #3541)

När ska jag använda mallen?

Om ert företag vill hyra ut (eller hyra) en lokal i andra hand.

Vad ska jag tänka på?

När ni ska hyra ut en lokal i andra hand måste ni fundera över några viktiga punkter. Först och främst ska ni, i de flesta fall, få godkännande från fastighetsägaren. Det gäller dock inte om ni bara hyr ut en del av er lokal.

Om hyresavtalet är längre än nio månader är det viktigt att avtala bort det indirekta besittningsskyddet som annars uppkommer. Om ni inte gör det riskerar ni att inte kunna säga upp andrahandshyresgästen. Om ett avtal om avstående av besittningsskydd upprättas innan nio månader har gått måste detta godkännas av hyresnämnden.

Hyresgästen med förstahandskontrakt är ansvarig för lokalen, även om eventuella skador orsakas av den som hyr i andra hand. Därför är det viktigt att ni gör en bakgrundskoll på företaget som ska hyra av er. Be även om referenser från tidigare hyresvärdar om ni är osäkra.

  • Fyll i både hyresvärdens (förstahandshyresgästens) och hyresgästens (andra hands) fullständiga uppgifter på kontraktet. Ange datum.
  • Beskriv vad som ingår i lokalen och hur stor lokalens area är. Ange också vilket skick lokalen är i och vad den får användas till.
  • Hyran anger du per år. Om ni vill kan ni använda en indexklausul, vilket innebär att hyran regleras efter ett bestämt index (vanligtvis konsumentprisindex). På så sätt slipper ni omförhandla hyran som helt enkelt följer inflationen.
  • Reglera mellan vilka datum lokalen hyrs ut, och besluta också om hur och när hyran ska betalas. Vad händer om hyresgästen inte sköter sina betalningar? Dröjsmålsränta och påminnelseavgifter reglerar ni i avtalet.
  • Bestäm också hur mycket el som ska ingå i hyran. Ni ska även reglera i vilket skick lokalen ska lämnas tillbaka och huruvida hyresgästen är ansvarig för städningen (vilket verkar vettigt, eller hur!)
  • Ett DokuMeraavtal innehåller information om indirekt besittningsskydd, ändringar i avtalet och vad som händer vid en tvist. Fundera även över vad som ska gälla vid uppsägning. Givetvis ska denna vara skriftlig.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft WordHyresavtal - Del av lokal 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordIndexklausul - Lokal 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordÖverenskommelse om avstående från
indirekt besittningsskydd (Beroende av
hyresnämndens tillstånd) 2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordÖverenskommelse om avstående från
indirekt besittningsskydd (Ej beroende
av hyresnämndens tillstånd) 2017
325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.