Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Hyresavtal - Lokal 2017

Information om mall

Id: 3540

Typ: Word-mall

Omfattning: 8 sidor

Pris: 380 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Hyresavtal
En dokumentmall för Microsoft Word
Pris 380 kr
Hyresavtal

Hyresavtal - Lokal 2017

Ett hyresavtal för lokal skall helst vara skriftligt och gäller oftast en bestämd tid. Hyresavtal för längre tid än nio månader förlängs automatiskt om det inte sägs upp. Vid uppsägning av ett hyresavtal från hyresvärdens sida kan den som hyr lokalen få ekonomisk ersättning.

Vid hyra av butik eller annan lokal kan hyresnämnden tillåta en hyresgäst att överlåta sitt hyresavtal till den som tar över hans rörelse. För lokal gäller regler om marknadshyra men hyran kan också ställas i förhållande till hyresgästens rörelseintäkter eller följa ändringar i t.ex. konsumentprisindex (KPI).

Regler om hyra av hus eller del av hus finns i jordabalken (JB). Hyrestvister förs till hyresnämnd i första instans och därifrån till Svea hovrätt.

Denna mall från DokuMera hjälper dig att upprätta ett hyresavtal för lokal.

Snabbinstruktion för Hyresavtal - Lokal 2017

Mallen har 8 sidor (ID #3540)

När ska jag använda mallen?

Om ert företag ska hyra ut (eller hyra) en lokal.

Vad ska jag tänka på?

Ett hyresavtal bör vara skriftligt och avser oftast en bestämd tid. Avtal som gäller hyra i längre än nio månader förlängs automatiskt om de inte sägs upp. Vid uppsägning från hyresvärdens sida kan den som hyr lokal med besittningsskydd få ekonomisk ersättning. Om ni vill att hyresgästen ska avstå från besittningsskydd måste ni upprätta ett särskilt dokument för detta.

Vid hyra av butik eller annan lokal kan hyresnämnden tillåta en hyresgäst att överlåta sin hyresrätt till den som tar över rörelsen. För lokaler gäller regler om marknadshyra, men hyran kan också ställas i förhållande till hyresgästens rörelseintäkter eller följa ändringar i till exempel konsumentprisindex (KPI).

  • Be om referenser från er motpart innan ni ingår avtal!
  • Ange all information som finns om lokalen på avtalet. Beskriv tydligt vad som ingår i lokalen, vilket skick den är i och vad den får användas till. Ju mer ni anger desto klarare blir direktiven för hyresgästen (och du slipper otrevliga överraskningar). Om ni följer DokuMeraavtalet rekommenderar vi att fylla i alla punkter som är möjliga. Beskriv inredningen och upprätta gärna en bilaga över vad som finns i lokalen.
  • Vad ska ingå i hyran och vem ska stå för vad? Avtalet på nästa sida reglerar allt från telefoni, datakommunikation och värme till skötsel, revisionsbesiktningar och myndighetskrav. Vad ska gälla i ert fall?.
  • Hyran är givetvis en viktig punkt. Förhandla om vad som ska ingå och vad hyresgästen ska betala. Reglera också hur och när hyran ska betalas. Fundera även över oförutsedda kostnader och moms.
  • Företaget som hyr lokalen vill säkert använda skyltar och marknadsförings- material. Bestäm vad som gäller på en gång.
  • I vissa fall vill hyresvärden ha en säkerhet från hyresgästen. Det kan vara en borgen eller möjligtvis en deposition. Någon form av säkerhet är alltid bra om ni inte känner hyresgästen sedan tidigare.
  • Fundera över försäkringar (står inte i lagen) och om det krävs tillstånd från myndighet för uthyrningen. När ett nystartat företag hyr lokalen kan ett villkor vara att avtalet sägs upp i förtid om inte företaget utvecklas som planerat.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft WordAnsvarsfördelning brandskyddsåtgärder
2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordBrandskyddsklausul - hyresavtal lokal
2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordHyresavtal - Uthyrning av lokal i andra
hand 2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordIndexklausul - Lokal 2017 325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.