Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Följesedel 2017

Information om mall

Id: 1095

Typ: Excel-mall

Omfattning: 1 sida

Pris: 325 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Följesedel
En dokumentmall för Microsoft Excel
Pris 325 kr
Följesedel

Följesedel 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att enkelt utforma en överskådlig och begriplig följesedel, som följer med varor som levereras från företaget.

En följesedel är ett dokument med vissa uppgifter om varan (t.ex. varuslag och kvantitet) som skrivs ut i samband med expediering av order, eller registrering av faktura och som bifogas vid varuleverans. När varan överlämnas till köparen bör han göra en avstämning mot följesedel samt kontrollera varan avseende utifrån synliga fel. Följesedeln är juridiskt bindande och är en indikation på att leverans av varor eller tjänster. Utan en följesedel kan varor endast levereras om en faktura redan har skapats.

Mallen har 1 sida (ID #1095)

När ska jag använda mallen?

Följesedeln följer med varor som levereras från ert företag till kunden. Det finns inget lagstadgat krav på följesedel men i många branscher är det standard.

Vad ska jag tänka på?

  • Ni ska ange följesedelsdatum (det datum ordern kom in) och följesedelsnummer (unikt för just den här leveransen) på följesedeln.
  • Om kunden (mottagaren) har skilda leverans- och fakturaadresser ska ni ange båda på följesedeln. Annars räcker det med kundadressen.
  • Fyll i leveranssätt (exempelvis paket) och leveransdatum (när varan levereras till kund).
  • Om kundens ordernummer skiljer sig från ert interna ordernummer fyller ni i båda, annars räcker det med det ena.
  • För att underlätta administrationen anger ni referenser på följesedeln. Under vår Referens fyller ni i ansvarig på ditt företag, och under er referens fyller ni i ansvarig hos kunden. Se också till att ange företagets öppettider och hur ni vanligtvis vill bli kontaktade.
  • Specifikationen är följesedelns utan tvekan viktigaste komponent. Här framgår vad leveransen innehåller, och genom att titta på specifikationen kan kunden kontrollera att beställningen stämmer. I specifikationen fyller ni i varans namn, hur många exemplar kunden beställt, hur många exemplar som levererats, om det eventuellt finns en restnotering och vilken enhet beställningen gäller (exempelvis styck eller kilo).
  • Längst ned på fakturan fyller ni i era företagsuppgifter (vilka vanligtvis ligger inne från början). Ni ska ha med postadress, telefon, eventuell fax, e-post, bankgiro, plusgiro, organisationsnummer och momsregistreringsnummer (VAT- nummer). Glöm inte att ange att ni innehar f-skattsedel.

Se till att utforma en färdig mall för följesedlar (som DokuMeras). Ni spar mycket tid och pengar genom att slippa fylla i standarduppgifter varje gång. Ha gärna er logotyp i dokumentet och se till att skapa personliga och trevliga hälsningar. Var inte rädda för att göra följesedeln personlig, det kan ge företaget en fördel jämfört med konkurrenterna.

En följesedel kan vara ett utmärkt sätt att skapa merförsäljning. Specialerbjudanden kan med fördel anges i dokumentet.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft ExcelOffert med leveransdetaljer 5
artikelrader 2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelOrderbekräftelse 2017 325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.