Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Enkelt skuldebrev 2017

Information om mall

Id: 289

Typ: Word-mall

Omfattning: 1 sida

Pris: 325 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Enkelt
En dokumentmall för Microsoft Word
Pris 325 kr
Enkelt

Enkelt skuldebrev 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att upprätta ett enkelt skuldebrev.

Ett enkelt skuldebrev riktar sig till viss person eller företag och är ett bevis på att det finns en skuld mellan två personer.

Mallen för enkelt skuldebrev som DokuMera har utarbetat hjälper dig att upprätta ett lättbegripligt skuldebrev som inte lämnar några oklarheter. Att skuldebrevet är klart och tydligt formulerat är viktigt för att förebygga eventuella framtida problem relaterade till skuldebrevets innehåll vilket kan påverka återbetalningen av skulden.

Mallen har 1 sida (ID #289)

När ska jag använda mallen?

Om ni lånar ut pengar till någon och vill ha ett skriftligt intyg på utlåningen. Ett annat ord för skuldebrev är revers.

Vad ska jag tänka på?

Om ni vill vara på den säkra sidan när ni lånar ut pengar är ett skuldebrev att föredra framför ett muntligt avtal. Det finns enkla och löpande skuldebrev, vilka har olika rättsliga innebörder som du kan läsa mer om på det här uppslaget. Du hittar dessutom exempel på såväl enkelt som löpande skuldebrev.

Vilken typ av skuldebrev ni ska välja beror på olika faktorer. Vill ni som borgenär ha ökade möjligheter att sälja skuldebrevet vidare väljer ni ett löpande skuldebrev. Som gäldenär är det fördelaktigt att skriva på ett enkelt skuldebrev eftersom gäldenären då inte är skyldig att betala till en ny borgenär om inte denne kan styrka avtal om överlåtelse.

Enkelt skuldebrev

Ett enkelt skuldebrev är inte tänkt att överlåtas eftersom det är ställt (skrivet) till en viss person (som ska få betalt). Betalningsskyldigheten är inte knutet till skuldebrevet utan till skulden, och det enkla skuldebrevet behöver inte ens visas upp vid betalningstillfället. Om du som ägare lånar ut pengar till ditt eget aktiebolag använder du ofta ett enkelt skuldebrev.

Löpande skuldebrev

Det finns två typer av löpande skuldebrev; orderskuldebrev och innehavarskuldebrev. Till skillnad från enkla skuldebrev kan de överlåtas fritt. Ett löpande skuldebrev är en värdehandling och ett bevismedel, och blir därmed lättare att sälja.

Innehavarskuldebrevet ställs till ”innehavaren”. Den som visar upp brevet har rätt att få betalt.

I orderskuldebrevet anges alltid betalningsmottagaren med namn och tillägget ”eller order”, vilket innebär att borgenären skriver dit sitt och övertagarens namn vid en överlåtelse av skuldebrevet. Dock måste den som övertar orderskuldebrevet bevisa att han är rätt betalningsmottagare. Detta sker normalt genom att han bevisar att han är en del av en obruten kedja som leder från den första borgenären och framåt.

Var väldigt noga med att ange om skuldebrevet är enkelt eller löpande. Det är i princip bara titeln som skiljer skuldebreven från varandra.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft WordAnsökan om dödande av förkommet
skuldebrev 2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordBegäran om utfärdande av nytt skuldebrev
2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordEnkelt skuldebrev amorteringsplan 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordEnkelt skuldebrev borgen pant 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordEnkelt skuldebrev Engelsk 2017 625 kr
En dokumentmall för Microsoft WordLöpande skuldebrev 2017 325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.