Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Du Pont-analys totalt kapital 2017

Information om mall

Id: 1191

Typ: Excel-mall

Omfattning: 7 sidor

Pris: 730 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Du Pont-analys totalt kapital
En dokumentmall för Microsoft Excel
Pris 730 kr
Du Pont-analys totalt kapital

Du Pont-analys totalt kapital 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att göra en Du Pont-analys av den ekonomiska rapporteringen från verksamheten, för en räkenskapsperiod som slutat eller tidigare.

DokuMera har tagit fram ett komplett kalkylblad i vilket ni sätter in olika siffror från ert företag som sedan beräknas och presenteras både grafiskt och numerärt på ett mycket överskådligt sätt. Resultaten av beräkningen hjälper er analysera företagets lönsamhet och kan användas som underlag för beslutfattandet i bolaget.

En Du Pont-analys är en metod för att mäta lönsamheten i ett företag genom att bryta ner den i tre delar: vinstmarginal, omsättning och förhållandet mellan totala tillgångar och aktiekapital.

Mallen har 7 sidor (ID #1191)

När ska jag använda mallen?

Du Pont-analysen är en teknik som används för att analysera lönsamheten i företag. Modellen integrerar de olika delarna i resultaträkningen med de i balansräkningen, och genom detta kan ni bland annat räkna ut överskottsgrad, omsättningshastighet på totalt kapital och räntabilitet på totalt kapital.

Vad ska jag tänka på?

Även om Du Pont-analysen främst användes fram till 70-talet, utnyttjas den än idag med framgång av många företag. När ska den då användas? Jo, en inköps- eller säljavdelning kan till exempel räkna ut avkastningen på tillgångarna (räntabilitet på totalt kapital). Modellen är också ett bra verktyg för att jämföra företag i branschen eller för att analysera förändringar över tiden.

När ni upprättar en Du Pont-analys börjar ni med att samla in data från resultat- och balansrapporterna som ni sedan skriver in i mallen (du ser DokuMeras Du Pont-analys på nästa sida, gjord som ett smart exceldokument). Mallen räknar ut olika nyckeltal som ni analyserar och dra slutsatser från.

  • Fördelen med Du Pont-analysen är dess enkelhet. Alla siffror finns ju från början, och således kan ni på ett enkelt sätt få fram viktiga nyckeltal genom att föra in siffrorna på rätt ställe i modellen. Ha balans - och resultatrapporterna redo!
  • Ett felaktigt redovisningsunderlag innebär därmed att även Du Pont-analysen blir felaktig.
  • Modellen tar inte hänsyn till avkastningsräntan.
  • Du Pont-analysen räknas ut med helårsvärden som grund utifrån antagandet att ett helt år genererar resultatposter som är direkt proportionella mot den aktuella räkenskapsperioden. Om räkenskapsperioden omfattar ett kvartal och rörelsens intäkter är 250 000 så blir således rörelsens intäkter 1 000 000 i Du Pont-analysen.
  • Modellens huvuduppgift är att räkna ut räntabiliteten, som är ett nyckeltal för lönsamhet. Räntabiliteten kan ses som en funktion av vinstmarginalen (resultatet i procent av omsättningen) och kapitalets omsättningshastighet (kapitalbindningen). Ta en titt i mallen för att få en bra uppfattning om hur det fungerar!

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft ExcelInvesteringskalkyl 2017 625 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelNyckeltalsrapport Ekonomi 2017 870 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelResultatsimulering bidragsanalys 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelResultatsimulering totalanalys 2017 325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.