Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Brandskyddspolicy 2017

Information om mall

Id: 1520

Typ: Word-mall

Omfattning: 2 sidor

Pris: 380 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Brandskyddspolicy
En dokumentmall för Microsoft Word
Pris 380 kr
Brandskyddspolicy

Brandskyddspolicy 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att upprätta en brandskyddspolicy inom din verksamhet som ger instruktioner om arbetsprocessen och mål kring arbetet med det systematiska brandskyddsarbetet på ditt företag.

Dokumeramallen har som syfte att främst ge användaren inspiration och visa uppbyggnaden av en policy för brandskydd samt ge grundläggande information om vad som bör ingå i en sådan.

Enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor har den som äger en byggnad och bedriver verksamhet där, det yttersta ansvaret för sitt brandskydd. Man måste ”i skälig omfattning hålla utrustning för livräddning vid brand och att i övrigt vidta de åtgärder som behövs för att förebygga brand och för att hindra eller begränsa skador till följd av brand”.

Företaget måste även bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete i enlighet med de lagar och regler som finns. Brandskyddspolicyn upprättas av företagets ledning och kan ingå i en annan befintlig säkerhetspolicy. För vissa byggnader eller verksamheter, t.ex. industriverksamhet med mer än 20 anställda och restauranger med plats för fler än 50 gäster, ska brandskyddsarbetet dokumenteras och skickas in till kommunen.

Mallen har 2 sidor (ID #1520)

När ska jag använda mallen?

Den som har verksamhet i en byggnad måste driva ett brandskyddsarbete i enlighet med lagar och regler. Med en brandskyddspolicy ger ni instruktioner om hur det systematiska brandskyddsarbetet ska gå till på just er arbetsplats.

Vad ska jag tänka på?

Om ni äger en byggnad, och bedriver verksamhet där, är ni ytterst ansvariga för att brandskyddet är korrekt. Enligt lagen måste ni ”i skälig omfattning hålla utrustning för livräddning vid brand och att i övrigt vidta de åtgärder som behövs för att förebygga brand och för att hindra eller begränsa skador till följd av brand”.

Med andra ord kan det vara smart att skriva en brandskyddspolicy. Till höger ser du ett exempel på hur en sådan kan se ut. Här går DokuMera igenom vad du ska tänka på när du utformar den. Tänk på att policyn ska beskriva målet med företagets brandskyddsarbete och hur företaget ska uppnå målet.

  • Lagen säger att ni måste arbeta förebyggande för att förhindra att det börjar brinna. För att klara det krävs noggranna rutiner. Gå igenom behovet av brandskydd, se till att brandskyddet fungerar, se till att alla i företaget har nödvändig kunskap och tillhandahåll nödvändigt material.
  • Upprätta också en verksamhets- och byggnadsbeskrivning. Fundera över vilka risker som finns och hur byggnadens utformning och läge påverkar brandskyddsarbetet.
  • Besluta hur brandskyddsorganisationen ska se ut. Fundera först ut vilka funktioner som bör ingå och delegera sedan ut befogenheter till dem som ska sköta arbetet. Var och en som arbetar med brandskyddsfrågor måste veta exakt vem som gör vad.
  • Gör en brandskyddsbeskrivning. Tillverka enkla ritningar över varje våningsplan och gör en förteckning över vilken typ av brandskyddsutrustning som finns, var den finns och hur ofta den ska provas.
  • Var noga med underhåll och kontroll. Gör ett schema där brandskyddet kontrolleras med jämna mellanrum. Om ni har bra rutiner minskar riskerna.

Brandskyddspolicyn upprättas av företagets ledning och kan ingå i annan befintlig säkerhetspolicy.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft ExcelAnsvarsfördelning brandskyddsarbete 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordChecklista systematiskt
brandskyddsarbete 2017
520 kr
En dokumentmall för Microsoft WordDelegeringshandling brandskyddsarbete
avdelning2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordDelegeringshandling brandskyddsarbete
företag 2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelFörteckning brandskyddsutrustning 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordInformationskvittens
brandskyddsdokumentation 2017
325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordInstruktion brandskyddskontroll 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordInstruktion vid brandlarm 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordPersonalhandbok 2017 1970 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelProtokoll brandskyddskontroll 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordPärm systematiskt brandskyddsarbete 2017 0 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelÅtgärdsplan brister brandskyddskontroll
2017
325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.