Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Bokföringsorder 1 sida 2 dimensioner 2017

Information om mall

Id: 1093

Typ: Excel-mall

Omfattning: 1 sida

Pris: 325 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Bokföringsorder
En dokumentmall för Microsoft Excel
Pris 325 kr
Bokföringsorder

Bokföringsorder 1 sida 2 dimensioner 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att upprätta en bokföringsorder på 29 rader över en sida. Konteringen sker i upp till två dimensioner: konto och projekt av vilka den sistnämnda kan döpas om. En differensberäkning visas ständigt som ett stöd i konteringsarbetet.

När en affärshändelse har ägt rum som du saknar underlag för, ska en bokföringsorder upprättas i enlighet med god redovisningssed.

Denna mall består av en bokföringsorder som du enkelt kan registrera dina affärshändelser i.

Mallen har 1 sida (ID #1093)

När ska jag använda mallen?

En bokföringsorder används om ni ska bokföra en affärshändelse som ägt rum – men saknar en verifikation (underlag, till exempel ett kvitto).

Vad ska jag tänka på?

Om ni saknar en verifikation när ni ska bokföra en affärshändelse måste ni göra en egen verifikation och det sker helt enkelt genom att ni skapar en bokföringsorder.

Bokföringsordern kan vara bra att använda i flera olika situationer, bland annat:

- Om ni har gjort ett fel i bokföringen och vill rätta till saken.

- Om ni inte fått någon verifikation, exempelvis ett kvitto. Se dock alltid till att få verifikationer på inköp och liknande, bokföringsordern ska bara användas i nödfall.

- Ibland ska affärshändelser i bokföringen bokas om (flyttas till ett annat konto). Då är det smart att använda en bokföringsorder för att redovisa ombokningen.

- Om ni som ägare tar ut eller skjuter till pengar (eller varor) till företaget.

I DokuMeras Excelmall sker konteringen i upp till två dimensioner, konto och projekt (av vilka den sistnämnda kan döpas om). En differensberäkning visas ständigt som stöd i arbetet. Om differensberäkningen inte stämmer är det bara en sak som gäller; Gör om, gör rätt!

Ni fyller i verifikationsnummer och datum i dokumentet. Därefter anger ni en bokföringstext och vilket konto som ska debiteras respektive krediteras (följ BAS-kontoplanen). I projektrutan anger ni vilket projekt som ska bära kostnaden.

Om ni vill vara på den säkra sidan ser ni till at bokföringsordern signeras av den person som har skrivit den. Detta är ett bra sätt att kontrollera bokföringen i efterhand.

Det kan också vara smart att låta en ansvarig person attestera bokföringsordern. I ett mindre företag är det ofta vd som får sköta sådana sysslor, medan ekonomichefen eller annan ansvarig sköter saken i ett större företag. Ha en klar befogenhetsordning för detta.

Mer information

 
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.