Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Bestridande av inkassokrav 2017

Information om mall

Id: 455

Typ: Word-mall

Omfattning: 1 sida

Pris: 325 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Bestridande
En dokumentmall för Microsoft Word
Pris 325 kr
Bestridande

Bestridande av inkassokrav 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att utforma ett bestridande av ett inkassokrav som företaget anser vara ogrundat.

Inkassokrav används av en fordringsägare för att tvinga en gäldenär att betala en skuld. I inkassokravet ska kunden informeras om att om han eller hon inte betalar kommer rättsliga åtgärder att vidtas.

Om en borgenär och en gäldenär tvistar om skulden kan borgenären vända sig till domstol för att få tvisten prövad i en rättegång. Vinner borgenären i domstolen så verkställs domen av kronofogdemyndigheten genom utmätning. I en bestridan av ett inkassokrav skall relevanta uppgifter finnas med, som fakturanummer, datum, ditt namn, varför du bestrider den etc.

Mallen har 1 sida (ID #455)

När ska jag använda mallen?

Om ert företag har fått ett inkassokrav som ni anser vara obefogat. Ett inkassokrav kan till exempel vara obefogat om ni aldrig beställt produkten eller om varan är felaktig.

Vad ska jag tänka på?

Ett inkassokrav ställs av en fordringsägare (den som har ett krav) för att tvinga en gäldenär (den som har en skuld) att betala skulden. I inkassobrevet ska företaget (kunden) informeras om att rättsliga åtgärder kommer att vidtas om de inte reglerar skulden.

Om fordringsägaren och gäldenären tvistar om skulden kan fordringsägaren vända sig till domstol för att få tvisten prövad i en rättegång. Vinner borgenären i domstolen så verkställs domen av kronofogdemyndigheten genom utmätning. Men ibland kan alltså inkassokrav vara obefogade, och då ska ni bestrida dem. Följande bör vara med i en bestridan:

  • Båda parters adresser, datum på inkassokravet och referens- och faktura- nummer. Givetvis ska ni skriva under bestridandet.
  • Ni måste ha en godkänd anledning till att bestrida en faktura, vilket kallas “invändning i sak”. Det kan till exempel handla om att varan är felaktig, att den inte stämmer överens med beställningen eller att den aldrig ens beställts. Endast sakliga invändningar är relevanta om ert företag ska bestrida en faktura, så fundera igenom ert brev noga innan ni skickar det.

Exempel på invändningar som inte är sakliga kan vara “jag har varit bortrest över sommaren”, “företagets pengar är tillfälligt slut” eller “killen som betalar fakturorna fick en infektion i halsmandlarna och är tillbaka om tre veckor då han givetvis kommer att betala”.

  • Bluffakturor blir mer och mer vanliga i Sverige. Speciellt på sommaren, när den ordinarie personalen är borta, ökar risken att bli lurad. För att skydda er ser ni till att alltid låta en person med insyn i ekonomin attestera utbetalningar.

Om ni får en bluffaktura ska ni omedelbart bestrida den och anmäla fallet till polisen. På Svensk Handels hemsida hittar ni en varningslista över företag ni bör se upp med.

Mer information

 
De kunder som köpt denna dokumentmall har även köpt...
En dokumentmall för Microsoft WordAnsökan om betalningsföreläggande 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordBetalningspåminnelse nr 1 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordBetalningspåminnelse nr 2 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft WordInkassokravbrev 2017 325 kr
En dokumentmall för Microsoft ExcelInkassokrävaren 2017 325 kr
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.