Mallar och avtal alla företag behöver

Logga in

Produkter
Kundservice
Om oss
DokuMera - Certifierad E-handel
DokuMera - Kreditvärdighet AA
DokuMera AB
Strindbergsgatan 32
115 31 STOCKHOLM

Tfn 08-450 44 80
E-post info@dokumera.se

Ansökan om registrering av lösöreköp 2017

Information om mall

Id: 4042

Typ: Word-mall

Omfattning: 1 sida

Pris: 325 kr

Känner du dig osäker på om denna mall är lösningen på ditt problem?

Du behöver inte vara tveksam! Köp mallen nu och om du inte har användning för den så har du alltid möjlighet att inom de närmaste 24 timmarna utnyttja DokuMeras nöjd-kund-garanti:

1) Du kontaktar oss

2) Vi stryker din beställning

3) Du raderar mallen från din hårddisk

Mall för Ansökan
En dokumentmall för Microsoft Word
Pris 325 kr
Ansökan

Ansökan om registrering av lösöreköp 2017

Denna mall från DokuMera hjälper dig att upprätta en ansökan om registrering av lösöreköp.

Köpare av lösöre, (dvs. lösa saker) som lämnat kvar egendomen i säljarens förvar, kan ansöka om registrering av köpet hos Kronofogdemyndigheten. Detta skyddar köparen från risken att egendomen mäts ut till betalning för säljarens skulder eller räknas till konkursboet vid säljarens konkurs. Ett kvitto över att egendomen har köpts av säljaren räcker inte.

Ansökan ska innehålla

- ett köpekontrakt i original. Det ska vara daterat samt innehålla en förteckning av den köpta egendomen. Kontraktet ska skrivas under av såväl säljaren som köparen. Det ska även vara undertecknat av två stycken vittnen.

- en bestyrkt kopia av köpekontraktet,

- ett utdrag från Bolagsverket som visar var det säljande bolaget har sitt säte eller ett personbevis som visar var säljaren bor om denne är en privatperson, samt

- ett bevis på att köpet inom en vecka från köpets datum har kungjorts i dagspressen på den ort där säljaren är bosatt. Beviset kan vara en kopia av tidningsannonsen. Kungörelsen ska innehålla köparens och säljarens namn, yrken, datum för köpet och köpeskillingen. DokuMera har utarbetat en kungörelse som kan användas som utgångspunkt. Mallen heter ”Kungörelse – Lösöreköp” och har ID 4043.

Kronofogdemyndigheten ska ha fått såväl köpekontraktet samt en kopia på kungörelsen senast inom åtta dagar från den dag kungörelsen skedde.

Efter 30 dagar från att ansökningshandlingarna inkommit för registrering hos Kronofogdemyndigheten är lösöret skyddat mot säljarens borgenärer.

Mallen har 1 sida (ID #4042)

 
 Denna dokumentmall ingår vid årsabonnemang på...

FöretagspaketetFöretagspaketet - vår storsäljare

Företagspaketet förenklar allt det administrativa och ”krångliga” inom företagandet. Här återfinns nedladdningsbara mallar i Word och Excel för anställningsavtal, offerter, fakturaset, utvecklingssamtal, hyreskontrakt, samarbetsavtal och många, många fler. Företagspaketet ger dig och dina medarbetare tillgång till tusentals mallar, alla framtagna av sakkunniga experter.

Beställ Företagspaketet, från 6 480 kr >>

Titta på innehållet >>


Din kundkorg

Din kundkorg är tom.

De 10 populäraste

Gör en bättre affär med oss - Beställ Företagspaketet!

Beställ Företagspaketet

För personlig service, ring 08-450 44 80.
Allmänna villkor | Användarpolicy | Vårt nyhetsbrev | Om cookies | Copyright © 2017 DokuMera AB.